ICA-bankkort

Inför Australien är det en hel del som ska fixas, vilket är ganska självklart när man ska vara borta i 8-9 månader. I Australien kommer jag få hjälp med att öppna ett australienskt bankkonto där min framtida lön och annat kommer sättas in, men jag ska också ha med mig ett svenskt bankomatkort där jag har mina pengar från Sverige. Många svenska banker tar ofta höga avgifter vid uttag utomlands och jag har inte lust att betala runt 40 kr varje gång jag ska ta ut pengar där nere, så därför har jag skaffat mig ett bankkort från ICA.
 
ICA-kortet är, vad jag har märkt, en självklarhet för många backpackers runt om i världen. Många som jag pratat med säger att ICA-kortet är ett måste om man är borta längre tid. Därför fyllde jag i en ansökan och fick snabbt hem ett avtal som jag skulle skriva på. Kort, dosa och informationsblad kunde jag hämta ut på posten inom en vecka. Snabbt och enkelt! Nu ska jag bara sätta mig med allt och försöka få koll på hur det fungerar!
 
+ Gratis automatuttag utomlands
+ Gratis för ungdomar under 21 år
+ Inga valutapåslag
+ Internet- och mobilbank
+ Reseförsäkring ingår om man betalar resan med kortet (som dock inte kommer gynna mig särskilt mycket inför Australien eftersom jag kommer behöva komplettera med andra försäkringar, men det är kanon att ha om man ska på vanlig semester)
 
Publicerat: 2012-07-26


Visumansökan

Ja då var det dags att fylla i visumansökan som jag har fått hemskickad! Det har dröjt ett tag innan jag börjat med den eftersom jag behövde fixa ett nytt pass. Det är rekommenderat att passet ska gälla 6 månader efter hemkomst vilket mitt pass inte skulle göra. Så nu har jag ett sprillans nytt (skönt eftersom jag verkligen hatade bilden i mitt förra)! I ansökan ska man också fylla i passnummer, dess utfärdelsedatum och utgångsdatum så jag kunde inte skicka in ansökan innan jag fått det nya passet. Nu är det bara någon punkt kvar, sen skickar jag in den och då är jag ett steg närmare Australien!
 
Publicerat: 2012-07-15


Välkomna till min nya blogg!

Hej! Mitt namn är Johanna och jag är snart 19 år gammal. För ungefär ett år sedan började jag fundera på vad jag ville göra efter studenten. Plugga direkt efter tre år på gymnasiets naturvetenskapliga program kände jag verkligen inte för. Resa och besöka andra länder är alltid kul så jag började tänka i au pair-banorna som många andra tjejer i min ålder gör. Men sedan upptäckte jag Work & Holiday-visumet. Det är ett visum som ger en rätten att arbeta och resa i Australien under ett år. Jag blev helt fast och kände att det var något jag verkligen ville göra.

 

Och snart kommer det äntligen bli verklighet! Om lite mer än två månader sitter jag på planet som ska ta mig till andra sidan jordklotet! Jag startade den här bloggen för att kunna dela med mig av det jag gör under mina månader i Australien för familj, vänner och andra som vill följa min resa. Jag har läst många bloggar om andra som gjort liknande resor och det har inspirerat mig massor och även varit till hjälp. Jag hoppas att jag ska kunna inspirera er också!

 

Så välkomna till min blogg!
/ Johanna

Publicerat: 2012-07-12



RSS 2.0