GOTT NYTT ÅR från Australien!!!

Publicerat: 2012-12-30


Flyttlasset är flyttat!

Då var flytten avklarad! Det var inte några större problem att packa ihop alla saker som man har, men jag insåg att jag har på tok för mycket prylar för att kunna backpacka senare. Jag kommer inte orka släpa på en stor backpacker-ryggsäck och ytterligare två fullpackade ryggsäckar, så jag får ta och rensa lite (mycket) när jag får tid. Kläder och saker som jag inte vill ha kvar tänkte jag skicka hem till Sverige och jag hoppas att det inte är allt för dyrt.

 

Stället som vi har flyttat till är en liten stuga i förorten Blacktown. Det är kanske inte den bästa förorten man kan bo i. Några på jobbet har avrådigt mig att flytta dit medan vissa säger att det inte är mycket farligare än andra förorter så länge man inte är ute själv sent på kvällen. Området vi bor i är inte alls lika stökigt som det verkar kunna vara i centrum. Här är det lugnt och stillsamt vilket jag har saknat en hel del. Här hör man till och med fåglar kvittra och så ser man stjärnorna på himmelen!

 

Hur fick vi tag på det här boendet? Stugan är Oskar och Antons arbetskollegas gästhus, typ. De hade berättat att vi inte trivdes i Darling Harbour och Peter (som arbetskollegan heter) erbjöd sin lilla stuga. Riktigt schysst!

 

Det finns ett sovrum med två sängar, ett badrum och vardagsrum och kök i ett, där ytterligare två sängar finns. Stugan är supermysig och storleken är helt perfekt för oss, jag ser verkligen fram emot att bo här! Nackdelen är att det tar 25 minuter till tunnelbanan och en timme in till city, men jag står ut den korta tiden jag är kvar i Sydney. Det är ju bättre att trivas trots avståndet till stan än att vantrivas i en lägenhet med bra läge. Det här blir nog kanon!


Peters familjs hus
 
Vår lilla stuga
 
Köket/vardagsrumme/sovrummet (jag lägger upp bättre bilder någon annan gång då det är städat...)
 
 
Publicerat: 2012-12-30


Lördagsmys

Igår lördag hade vi tacokväll här hemma. När vi var mätta och belåtna gick vi till affären och köpte på oss massa godsaker eftersom vi skulle på bio! Vi såg the Hobbit på världens största 3D-duk (där vi såg avatar för ett par månader sedan) och 3D-effekterna var riktigt bra! Biljetterna var nästan slutsålda på alla visningar, men på visningen kl 00.01 var det gott om platser vilket gav oss kanonplatser.

 

Som jag trodde så råkade jag slumra till en stund, mitt i en slagsmålsscen... Det visade sig dock att jag inte hade missat så mycket. Efter bion somnade jag gott efter en mysig lördagskväll.

 

 
Om ett par timmar går flyttlasset till det nya boendet. Ska bli riktigt spännande och se vad det är för ställe!
Publicerat: 2012-12-30


Mellandagarna

Igår var det tänkt att jag skulle till Bondai Beach för att fira jul på ett australienskt vis med BBQ och strandhäng, men det spöregnade och blixtrade hela dagen så jag struntade i det trots att jag hade sett fram emot dagen.

 

Till frukost blev det glögg, lussebullar och pepparkakor, en riktig julfrukost alltså! Det var första gången på väldigt länge vi (jag och mina sambos) åt frukost tillsammans, mysigt!

 

 

Idag har mellandagsrean börjat här i Sydney, och det märks ordentligt kan jag lova. Jämfört med igår då ALLT (förutom svindyra snabbköp) var tvärstängt så var allt idag öppet och det var lååånga köer till många av butikerna. Jag tycker mellandagsreorna i Stockholm är jobbiga på grund av allt folk och all oreda i butikerna, men här i Sydney var det tio gånger värre. Fy! Så det blev inte någon shopping för mig trots att jag behöver nya kläder (har ju ledsnat fruktansvärt mycket på kläderna jag har). Eller jo, en kameraväska köpte jag när Oskar var och köpte en undervattenskamera. Det är nästan så att jag funderar på att köpa en sådan också.

 

För att komma ifrån allt folk så gick vi till Botanic Garden, den stora parken jag nämnt tidigare, och bara tog det lugnt. Där satt vi ett tag tills att vi började frysa då solen gick i moln för dagen.

 

 

Juste, något som jag inte har nämnt ännu är att jag och killarna ska flytta ifrån den här lägenheten! Flyttlasset går på söndag och det ska bli riktigt skönt att komma till något nytt (och förhoppningsvis bättre och fräschare ställe). Eftersom jag inte vet mycket alls om stället så berättar jag mer om det när vi väl flyttat in! :)

 

Publicerat: 2012-12-27


GOD JUL

Julaftonen började med att jag la några lussebullar på tining, men jag var alldeles för otålig så jag åt dem kalla. Oj så gott det var och lite julkänsla i kroppen fick man trots värmen utomhus! Imorgon firar australiensarna sin jul och då kanske man känner av julen lite mer?

 

Julklapparna som är skickade hemifrån har ännu inte kommit fram och posten tror att de kan ha fastnat i den australienska tullen, vilket är mycket möjligt. Lite trist men förhoppningsvis kommer de i mellandagarna eller efter nyår någon gång. Helt julklappslös blev jag ändå inte, välbehövda pengar från familjen var mycket uppskattat! Tack så jättejättejättemycket!! Pengar är nog det bästa man kan få när man backpackar, pengar kommer man alltid behöva och mer (onödiga) prylar behöver man inte släpa på!

 

Jag har inte gjort något särskilt idag men mot kvällen gick jag och killarna ut och åt på restaurang. Det är ju bara julafton en gång om året så något måste man väl göra?! Efter middagen kollade vi på fyrverkerierna i Darling Harbour som blev ett mysigt avslut på dagen.

 

Senare på kvällen/natten pratade jag lite med mamma, pappa, mormor och min kusin och hälsade god jul. När man satt där med mobilen i handen och pratade med dem ville man verkligen hem till kalla Sverige och fira jul med dem. Julen är ju en riktig familjehögtid och det ska vara kallt och mörkt! När man är såhär långt hemifrån märker man extra tydligt hur mycket man älskar sin familj och sina vänner.

 

Hoppas ni har en jättemysig julafton där hemma i Sverige! GOD JUL!

 

Publicerat: 2012-12-24


Bluebottle Jellyfish

I inlägget innan nämnde jag Bluebottle Jellyfishen, jag tyckte det kunde vara bra att veta lite mer om den så jag sökte lite fakta. Jag tänkte vara så snäll och dela med mig lite av det jag läst :)

 

Lite fakta om Bluebottle Jellyfish

- Kallas Portuguese Man o’ War i andra delar av världen

- Cirka 10 000 människor blir stuckna varje år

- Giftet är lika verksamt på land som i vattnet, även när den varit död i ett par dagar

- Klassas inte som en manet, utan som en hydrozoid 

- Själva "kroppen" flyter på vattenytan (vilket gör att de är lättare att upptäcka än andra ”vanliga” maneter)

- Är mellan 3-15 cm lång

- Tentaklerna kan vara mellan 15 cm och upp till 10 meter långa!

 

Blir man stucken ska man:

- Uppsöka läkarvård

- Ta bort eventuella rester (dock inte med händerna!)

- Inte gnugga på huden

- Skölja med saltvatten (inte med vinäger som man ska göra mot maneter då det är olika typer av gift)

- Kyla såren med is

 

(Den ofta svåra) smärtan bör avta efter någon timme och märkena blir kvar i cirka 2-3 dagar. Man kan få allergisk reaktion, feber, chock och störningar med hjärta och lungfunktion, men det finns ännu inga kända dödsfall.

 

Vet inte om jag ska känna mig mer trygg eller rädd nu när jag vet mer om den hah...

 

 
Publicerat: 2012-12-23


Dan före dopparedan

Söndagarna har blivit en strand-dagen här nere. Idag åkte vi (jag och killarna) till Manly igen. Den här veckan beslutade vi oss för att ligga på den ”riktiga” Manly Beachen och inte vid hamnen. Det blåste inte lika mycket som det gjorde första gången och det var inte fullt med folk. När jag skulle i och bada ropar badvakterna i högtalarna att man får bada på egen risk på grund av Bluebottle Jellyfish i vattnet (ett par personer hade blivit stuckna och fått uppsöka läkarvård). Några hade flutit upp på land och fy vad obehagligt det var att se dessa farliga varelser på nära håll. Badvakterna bad mig gå undan eftersom de är lika farliga på land som de är i vattnet.

 

Det var lite trist att när man för en gång skull var där så gick det inte att bada säkert. Vi gick därför till hamnen och badade istället. Man kände att solen stekte på ganska bra idag och jag smorde in mig ordentligt. Blev lite röd om kindbenen och näsan (som vanligt) men annars kändes det lugnt med brännan. När jag klev ut ur duschen hemma var det värre än jag trodde, jag var ju röd som en kräfta trots att jag smort in mig och bara varit på stranden i någon timme! Det blev mängder med after sun på kvällen och jag hoppas att jag slipper börja flagna.

 

Efter stranden begav vi oss till IKEA för lite julshopping! Först gick vi till restaurangen och åt köttbullar med potatismos, brunsås och lingonsylt (herregud vad jag har saknat de två sistnämnda!), sedan gick vi till avdelningen med svensk mat. Det fanns hur mycket som helst jag ville plocka på mig men allt var ju inte direkt billigt. Jag köpte lussebullar, pepparkakor, glögg (som jag inte testat förut), julmust, chokladkakor, kolasnören och kanelbullar. Kalaset gick på ungefär 220 kronor, men det är ju bara jul en gång om året! Jag har ingen julstämning i kroppen överhuvudtaget men jag hoppas det kommer imorgon!

 

Allt är inte mitt, bara så ni vet haha!

Publicerat: 2012-12-23


Långledigt

Så skönt det ska bli med hela fem lediga dagar! Den nya schemaläggaren på jobbet hotade och försökte tvinga mig att jobba hela julen men det går inte för sig! Jag sa ifrån och fick till slut som jag ville. Arbetsgivaren kan ju inte tvinga oss som är timanställda att jobba och det talade jag om för henne. Det är varken mitt, Hannas eller Louises fel arr det bara är vi tre som kan hålla i öppningen, det är arbetsgivarens ansvar att träna upp nya. Vad hade de tänkt göra när vi alla har åkt? 

 

Så nu är det långledigt och igår var jag hembjuden till Natali för att äta lite middag. Det var vi tjejer från jobbet och ytterligare två tjejer som satt på hennes fina balkong. Ena tjejen, som heter Caroline, kände jag igen lite men visste inte från vad. Efter en stund kom vi fram till att vi var på surfcamp samma vecka, till och med i samma surfgrupp. Vad världen är liten haha!

 

Trevlig helg! :)

 

Lägenheten Natali bor i är något helt annat än hostel och små skitiga lägenheter man blivit van vid...

 
 
Publicerat: 2012-12-22


Some questions

Här i dagarna har jag fått ett par frågor av några läsare som jag tänkte svara på. Jag kan tänka mig att fler har liknande frågor så varför inte svara på frågorna i ett inlägg? Innan jag åkte ner hit hade jag tusentals frågor och många svar fick jag via andras resebloggar så jag vill också vara till hjälp. Det är bara att skriva om ni har några frågor! :)

 

Här kommer frågorna

 

1. Är det inte jobbigt att prata engelska på jobbet hela dagarna?

I början var det faktiskt ganska jobbigt att man behövde prata engelska hela tiden för att bli förstådd. Jag hade dock inte förväntat mig något annat eftersom jag visste att alla pratade engelska på arbetsplatsen. Jag har ju varit med svensktalande hela min vistelse här nere så det var en stor omställning att alltid behöva prata engelska på jobbet. Efter någon vecka kändes det lite lättare med språket men efter ytterligare några veckor kändes det inte längre som något hinder (klart att det blir lite svårt att förklara saker ibland men det är väldigt sällan något problem).

 

 

2. Var det svårt att hitta lägenhet?

Jag kan faktiskt inte riktigt svara på det eftersom det var mina kompisar som hittade lägenheten medan jag var i Melbourne. Det jag vet är att tjejer har mycket lättare att hitta lägenhet än ett gäng killar (oträttvist men jag förstår faktiskt varför), sen beror det på vart man letar lägenhet, vilka krav man har och hur dyr den får vara. Nu under juletider är det nästan omöjligt att hitta boende för en lagom peng men annars ska det inte vara några större problem.

 

 

3. Hur fick du råd till att åka? Har du jobbat ihop pengarna eller fick du ta ett lån?

Jag har länge varit väldigt sparsam med mina pengar och har alltid haft kvar pengar i slutet av månaden (även när jag endast hade studiebidrag), vilket har gjort att det har blivit en del sparade pengar under åren. När jag började jobba extra kunde jag spara ännu mer. Sedan fick jag en hel del bidrag i student- och födelsedagspresent.

 

 

4. Hur är det att bli förstådd med sin "skolengelska", är det ett stort krav på att kunna bra engelska eller räcker det med dem erfarenheter man fått i skolan?

Jag kan lugna dig med att "skolengelskan" många har räcker väldigt långt. Så länge man kan lite grunder och ord så klarar man sig galant här nere, för förstådd blir de allra flesta även om engelskan inte är tip top. Här i Sydney finns det otroligt mycket folk (främst asiater) som klarar sig trots att det är helt omöjligt att förstå vad de säger, så du behöver absolut inte oroa dig. Australienare blir till och med impade när de märker att vi kan så "mycket" engelska då det inte är vårat modersmål.

 

 

5. Rekommenderar du att göra en sådan här resa?

Jag tycker att jag inte har börjat min resa ordentligt riktigt ännu, trots det så rekommenderar jag en sådan här resa om man har möjligheten. På den här korta tiden har jag fått uppleva en hel del och jag har lärt mig massor om mig själv. Dessutom uppskattar jag allt jag har där hemma på ett helt annat sätt.

 

 

6. Tycker du att du fick tillräckligt med info om resan när du kom fram? Exempelvis om hur du söker jobb, bostad, bankomatkort osv? 

Jag antar att du menar att få information från Work & Travel Company? De informerar inte jättemycket om det du nämnt men frågar man får du garanterat hjälp och svar på dina frågor! Bankpapper och liknande fixade dem och det var riktigt skönt att få hjälp med det (har dock hört att det ska vara ganska lätt att fixa själv). WTC har en jobbank där man kan lägga upp information om sig själv, utbildning och vad man har för jobberfarenhet (likt ett cv). Vissa får jobb via denna bank (exempelvis Oskar som jag bor med) men oftast får man ta tag i jobbletandet på egen hand, och då är det Gumtree eller Seek som är störst. Bostad hjälper de inte till med men de rekommenderar garanterat hemsidor om man frågar.

 

 

7. Hur gör du med SIM-kortet du fick? Får du betala räkningar för telefonen själv? Får du lov att ringa till Sverige med det?

Jag har ett SIM-kort från Global Gossip som kostar mig $20 i månaden. Då ingår det en timmes samtal och 300 sms till alla utanför GG (även utomlands), och det är gratis med både samtal och sms till de inom GG. Dessutom ingår det 250 MB mobilt internet. Global Gosspis har fler olika paket i olika prisklasser, de kostar mellan $10 och $50 beroende på hur många timmar, sms och megabit man behöver. Så ja, jag betalar mobilkostnaderna själv och man får ringa till Sverige med det.

 

 

8. Var det svårt att få jobb, boende/övernattningar osv?

Jag tror jag hade väldigt tur som fick jobbet jag jobbar på nu. Jag behövde varken skicka in en ansökan eller ha så mycket jobberfarenhet eftersom företaget var väldigt desperata efter ny personal. Dessutom får jag i princip jobba hur mycket jag vill, den lyxen har inte många backpackers. Här i Australien är erfarenhet mer värt än utbildning så har man en del erfarenhet är det ett stort plus. Vissa jobb är svårare att få än andra, konkurransen för ett caféjobb är betydligt större än försäljningsjobb. Det gäller att ligga i med jobbsökandet om man inte har turen att få ett jobb på första försöket, man får helt enkelt inte ge upp! För en dag kommer äntligen det där jobberbjudandet.

 

Boende är inget som helst problem att hitta (förutom under jul eller under större helger/evenemang), det finns massor av hostel överallt. Sen beror det väl på vilken prisklass man pratar om. Men att hitta boende är inget man behöver oroa sig för så länge man är ute i god tid.

 

 

9. Var de lätt att hitta människor att söka bostad med?

Det är superlätt! Finns hur mycket annonser om folk som söker rumskamrater som helst. Kanske träffar man en störthärlig person på hostelet som också vill flytta till lägenhet, så varför inte flytta in någonstans tillsammans?

 

 

10. Åkte du ensam eller med någon kompis? 

Jag åkte ner till Australien på egen hand. Dock hade jag pratat med en del personer innan jag reste iväg som skulle åka med samma plan som mig. Det underlättade väldigt mycket med packningen och en hel del frågor, dessutom slapp man känna sig ensam den första tiden här nere.

 

--------------------------------------------------------------------

 

Vad hjälpte Work & Travel dig med?

De hjälpte mig bland annat med bankpapper, medicare-kort, SIM-kort och boende de första nätterna. Jag tänkte försöka skriva ihop ett inlägg om just Work & Travel Company och vad man får för hjälp och sådant. Vet dock inte när men det kommer ett sådant så småningom!

 

 

Trivs du i Australien?

Ja det gör jag! Australien känns inte så jätteannorlunda jämfört med Sverige, eller det är ju klart att det gör men inte på samma sätt som om jag hade varit i till exempel Thailand. Liknande kultur, någorlunda bekant språk och lite så gör nog att det är lättare att trivas. Det jag verkligen gillar här är att främlingar är trevliga mot varandra och gärna hjälper till. Svenskar är jätteotrevliga i jämförelse.. Lönen jag får här är inte fy skam heller, utan utbildning och erfarenhet får jag runt 130 kronor i timmen på vardagarna (och 170 kronor i timmen på söndagar), och det ses som ganska låg lön här i Sydney. Vädret här är ju klart ett plus också, förutom att man måste smörja in sig (det ska man göra i Sverige också men men..) för jag hatar solkräm! Jag har dock inte blivit lika frälst vid landet som vissa verkar bli, men det kanske ändras när jag får se mer av landet? 

 

 

Något du velat tänka på innan du åkt?

Jag kan faktiskt inte komma på något som jag skulle velat veta mer om. Innan jag åkte hit gjorde jag (löjligt) mycket research om det mesta, allt ifrån packning till recensioner om hostel och städer. Jag var lite av ett kontrollfreak innan jag åkte (jag ville ju inte glömma något eller göra något misstag på en resa som jag gör helt själv) så jag behövde ha koll på läget kände jag. Jag skrev en lång packlista med allt bra jag ville ha med mig, men jag glömde kolla att allt låg i ryggsäcken så jag glömde en del saker ändå haha! Jag rekommenderar att söka en del om sånt som intresserar dig, kanske vad du vill se, göra, hur man skriver australiskt cv, vad man ska ha med sig, hur man fixar boende, vad man ska tänka på. Kolla forum och läs mängder av bloggar!

 

 

Behöver man körkort?

Nej absolut inte! Jag ville gärna ha körkort innan jag åkte ner hit eftersom jag hemskt gärna vill åka på roadtrip och kunna bidra med körningen. Körkortet har jag använt som ID då mitt andra ID-kort gick ut bara några dagar innan jag åkte ner hit så det var ju perfekt timing för ett körkort! Så tänkte man inte köra bil här nere behöver man alltså inte stressa med att ta ett sådant.

 

 

 

Det är jättekul att få så pass mycket frågor som jag fått de senaste månaderna! Jag gör mitt bästa på att svara så bra som möjligt men som ni troligen har märkt så kan det dröja ett tag att få svar (blandning av dåligt internet och ingen ork att sitta vid datorn), men förhoppningsvis blir det bättre när jag blir lite piggare och får internet som fungerar :)

Publicerat: 2012-12-18


Lucia

Trots denna varma kväll kände jag under en timme en riktigt härlig julkänsla i hela kroppen. Svenska kyrkan hade anordnat ett luciatåg i en liten mysig (tysk) kyrka. Hanna och Louise från jobbet var med i luciatåget så då var det ju självklart att jag skulle komma och kolla på det! Jag mötte upp Natali (också från jobbet) på vägen och sedan träffade vi även på Katarina (också från jobbet haha) i kyrkan.

 

Det var väldigt många som ville se luciatåget, kön in till kyrkan var otroligt lång! Det kändes väldigt konstigt att ha så många svenskar runt omkring sig. Till och med lite obehagligt faktiskt haha! Visst hör och ser man lite svenskar här och var men att det var så många på samma plats var nästan overkligt.

 

Luciatåget var klart över mina förväntningar. De sjöng väldigt fint och jag kunde inte hålla mig ifrån att mima med i de allra flesta låtarna. Vid "Stilla natt" skulle även publiken sjunga med, hjälp vad mäktigt det var! Jag rös om hela kroppen och kunde inte sluta le. Efter luciatåget köpte jag en flaska julmust på Café Svensson och gick hemåt i sällskap av Hanna och Louise. Klänning var det ultimata plagget denna underbart sköna och varma decemberkväll, hade det inte varit för jobbet imorgon bitti så skulle jag kunnat sitta ute i timmar!

 

Nu ska jag gå och lägga mig. Hoppas ni har/haft en mysig lucia! :)

 

 
Publicerat: 2012-12-13


12/12/12

Tänkte bara skriva glad 12/12/12! Här i Australien "trodde" man att världen skulle gå under idag så därför grattar man tydligen varandra för att man överlevt dagen. Mina chefer och ett antal kunder har sagt "Happy 12/12/12" och "Congratulations for surviving 12/12/12" till mig idag, så jag tyckte jag kunde göra detsamma till er!
 
Happy 12/12/12! :)
 
Publicerat: 2012-12-12


Reseplaner

I sju veckor har jag varit i Sydney och jag känner mig ganska klar med staden och livet jag har levt de senaste två månaderna. Nu känner jag att det är dags att åka vidare på andra äventyr och bara ta det lugnt. Så jag har börjat fundera på vad jag vill göra resten av tiden här nere Down Under. Jag är mycket medveten om att planer kan ändras så inget är helt hundra ännu, men vad gör det? Det blir alltid (oftast) bra i slutändan i vilket fall även om det inte blev som man tänkt sig från början.

 

Såhär ser mina planer ut (just nu) inför den närmsta tiden:

- Jobba fram till jul

- 24 december – Julafton

- 25 december – Troligen australienskt julfirande på Bondai beach

- Jobba ännu lite mer innan år 2012 övergår till 2013

- 31/12-1/1 – Nyår (har ännu inga planer på vad jag ska göra, förutom att se fyverkerierna på Sydney Harbour Bridge)

- Jobba ytterligare någon vecka eller två i januari månad

(Någon dag ska jag också försöka klämma in en tur till Blue Mountains)

 

Sedan tänkte jag börja resan uppför Australiens östkust. Den inleder jag med att ta buss upp till Byron Bay där jag tänkte stanna i ett par dagar. Vad som händer efter det tänkte jag bestämma efter dessa dagar.

 

Måsten på östkusten är bland annat Brisbane, Surfers Paradise, Fraser Island, Airlie Beach , Whitsundays och Cairns.

 

När jag märker att pengarna börjar ta slut tänkte jag börja söka jobb i den staden jag för tillfället är i eller att jag åker vidare till en annan stad. Under min resa skulle jag också vilja se Uluru (Alice Springs) och åka över till Nya Zeeland, men det känns så långt fram i tiden att det inte går att planera ännu. Vad jag kommer vilja göra under resans gång kommer ju som sagt att ändras ett antal gånger. Så om ett par månader får vi se hur det blivit :)

Publicerat: 2012-12-11


Ledig helg

Åh så underbart, äntligen är jag ledig en hel helg! Jag sov till klockan tio (som har blivit värsta lyxen på senaste tiden) och väntade på att Anton och Oskar skulle vakna så vi kunde åka till stranden. Vi tog färjan till Manly Beach och låg där i någon timme eller två. Vattnet var superhärligt den här helgen också, även om det var fruktansvärt mycket maneter. Jag som tycker maneter är ganska äckliga hade manetkrig och tyckte det var ganska roligt att hålla på med maneterna haha. Då var en fobi borta där då! Först när jag fick en manet kastad på mig fick jag panik. Man har hört talas om alla farliga maneter som finns här nere och hur ska jag veta vilka som är farliga? När jag såg barn och andra bada i det manetrika vattnet förstod jag att de var ofarliga likt öronmaneterna vi har hemma i Sverige och struntade i dem.
 
Manly Wharf
 
På kvällen gick vi ner till hamnen i Darling Harbour och kollade på fyverkerierna som är varje lördag. Jag har lyckats missa dem varje helg än så länge! Så redan på torsdagen bestämde vi oss för att gå dit så jag äntligen skulle se dem, för killarna såg dem redan när jag var i Melbourne. Det var ju inte några fjuttiga fyverkerier heller, hur maffigt kommer inte nyårsfyverkerierna på Sydney Harbour Bridge bli då?!
 
Darling Harbour                                            Sydney Harbour Bridge
 
Nu sitter vi på ett internetcafé där det är tänkt att vi ska sitta hela natten. Killarna ska nörda datorspel (haha!) och jag tänkte passa på att skypa, kolla lite på svenska tvprogram och surfa gärnet eftersom internetet hemma i lägenheten fortfarande är alldeles för dåligt för att kunna göra sådant. Jag har laddat upp med massor av sötsaker men vi får se hur länge jag orkar sitta här. 
 
God kväll på er!
 
(Edit: Jag har aldrig någonsin legat och dragit mig i sängen såhär länge som jag gjort idag (söndag). Jag klev upp strax efter kl. 17.30! Inte så konstigt kanske då vi gick från internetcaféet strax efter klockan sex på morgonen... Jag förstår knappt själv hur jag orkade sitta där så länge. Kvällen på caféet var verkligen värd pengarna ($21) då skype fungerade kanonbra jamfört med vad det gjort förut. Det var helt underbart att först skypa med pappa, sedan med min lillasyster och sist med mamma! Man känns så nära på något sätt trots att man är så långt ifrån varandra. Dagen känns ändå lite förstörd eftersom den nästan är slut redan, men då kan jag fortsätta slappa och ta det lugnt för att ladda upp batterierna inför nästa veckas jobb!)
Publicerat: 2012-12-08



RSS 2.0