Nu är jag här!

Nu var det en vecka sen jag lämnade mitt kära hem, familj och vänner hemma. Det har gått riktigt fort men samtidigt känns det som jag varit här i snart en månad. Det känns fortfarande som en semester men nu har man insett att vardagen snart måste börja.

 

Ja vad har hänt den här veckan då? Flygresan till London var den som kändes längst medan turen från Hong Kong till Sydney kändes att gå fortast. Inga förseningar, inga försvunnet bagage eller så. Men lappen man skulle fylla i på flyget innan Australiens karantän var inte rolig. Jag och en tjej på planet nojade så otroligt mycket under hela resan, frågade massvis av frågor och spekulerade om vad den australiska personalen skulle säga om våra saker. Detta höll på i timmar, när vi äntligen skulle sova så tändes lamporna på flyget och frukosten rullades ut... Men det var inga som helst problem att komma in i landet, personalen tyckte till och med att vi var löjliga som nojat över vissa saker haha!

 

 
Jag har bott på Wake Up! i Sydney dessa dagar och det är klart lugnare på nätterna än vad jag trodde, och puben de har är kanon! Frukosten är dock inget att hurra för. Jetlaggen känner jag inte av så mycket förutom att man tror att klockan är 01 när den egentligen är 21. Men så fort man sätter sig eller vilar i sängen slår tröttheten till och jag har somnat på varje kortare bussresa jag åkt!
 

Första kvällen i Australien var riktigt, riktigt rolig! Vi som flög ner tillsammans firade ankomsten på hostelets pub. Det var biljardtävling (som gick riktigt bra för övrigt), musik och jag lärde känna en hel del sköna människor!

 

 

Sedan har jag självklart gått för att se Operahuset och Sydney Harbor Bridge.

 

 

Vädret har växlat, i solen är de superskönt, men i skuggan.. huh. De sista dagarna har det varit lite finare väder så då har jag och några andra åkt till Bondi ("bondaj") beach. Vågor visste jag att det fanns, men att de skulle vara så kraftfulla när de var hyfsat små visste jag inte! Och surfare finns det en hel del av på den stranden!

 

 

Och hur mycket festande har det varit då? Jo, det har bara varit EN kväll som vi inte har festat på, annars har det varit fest varje kväll! Men det blir troligen mindre festande när man kommit in i vardagen.

 

På måndag ska jag åka iväg på surfcamp i fem dagar, ska bli jätteroligt! Hur ballt kommer det inte bli när man lyckas ställa sig på brädan för första gången?! Vad jag ska göra därefter har jag inte riktigt bestämt mig för, man vill ju göra så mycket på så kort tid.

 

Nu blev det ett långt inlägg här. Jag ska försöka uppdatera oftare, men det är svårt när tillgången till internet inte är så bra som man velat. Men jag har det superbra och roligt här nere på andra sidan av jorden! Hoppas ni också har det bra där hemma! Puss!

Publicerat: 2012-09-25


1 kommentarer
Postat av: Sara

Jaha tycker du att nio månader är så kort tid? Jag tycker det är en evighet;) men du har rätt, tiden går nog ganska fort. Jättehärligt att se att du har roligt! Lev livet, res & se så mycket som du bara kan under den här tiden :)Puss & kram!

Svar: Haha, den är kort för att hinna göra så mycket på :) Det ska jag göra! :D Pusspuss
johannaiaustralien.blogg.se

2012-09-25 - 20:44:51 |

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0