Bara EN månad kvar!

Nu börjar jag känna på riktigt att det närmar sig. Man har smått börjat säga adjö till vänner och jag saknar dem redan. Stressen som jag skrev om i förra inlägget märks nu tydligare då jag inte hunnit fixa allt som ska göras.

 

Jag märker också av nu att träning faktiskt minskar stress. Jag har försökt lite halvhjärtat att komma igång med tränandet nu efter sommarens alla synder. Idag har jag vevat några varv med hopprepet och för några dagar sedan var jag faktiskt ute och joggade(!). Efter ett träningspass känner jag inte alls lika mycket stress och jag får massor med energi. Jag ska dra ner på godisätandet också så jag blir av med extrakilona innan jag åker iväg, men vi får se hur det går med det haha.

 

En månad kvar, TAGGA!!!

Hopprep och joggingskor är träningsprylarna som kommer få följa med på resan eftersom det är så himla enkelt att bara ta fram och träna. Så inga bortförklaringar bara för att jag inte har gymkort!

Publicerat: 2012-08-18


Flygbiljetter och 40 dagar kvar!

De sista veckorna har posten som dimpt ner i brevlådan ofta varit min, idag var det återigen min tur (älskar att få post haha!). Nu var det flygbiljetterna som blivit hemskickade! Det börjar kännas nu att resan närmar sig. Ändå har jag så mycket att göra innan jag ska iväg. Prio ett (två och tre) är ryggsäck, försäkring och minidator. Sen finns det ju massa småprylar som också ska fixas. Juste, körkortet ska jag ju också försöka hinna med! Nu är det bara 40 dagar kvar, kommer jag hinna med allt?!
 
Haha jag märker nu att 40 dagar låter ganska mycket ändå, men det är det inte inför en sån lång resa jag ska göra!
Publicerat: 2012-08-09


Tiden bara flyger förbi

Nu är det redan två veckor sedan jag gjorde något som jag aldrig trodde jag skulle våga, jag hoppade fallskärm! Trots min otroliga höjdskräck så hoppade jag ur flygplanet på 4000 meter. Vilken upplevelse det var och kicken man fick var obeskrivlig! Jag vill absolut göra det igen i Australien (även om jag lovat mamma att inte hoppa utomlands) trots att jag höll på att svimma och kräkas av rädsla när jag satt i planet.
 
För ett par år sedan hade jag aldrig vågat göra det. Förut var jag feg och vågade sällan göra sådant som skrämde mig, det kunde vara en åkattraktion på tivoli, hålla tal eller göra saker på egen hand. Jag klarade heller inte av lite skit under naglarna eller insekter. Men när jag började gymnasiet förändrades detta. Jag gick inriktningen adventure som innebar att vi ibland var ute på fjällturer, kajakturer och annat. Detta gjorde att jag började våga göra sådant jag inte trodde jag skulle klara av och även att bli lite skitig (vilket man blir ute i naturen och insekterna går ju inte att undvika). Att packa större ryggsäckar har jag också fått erfarenhet av vilket troligen kan gynna mig under min resa i Australien. Hade jag inte gått adventure-inriktningen hade jag troligen aldrig tagit beslutet för att backpacka i flera månader!
 
 
(Klicka på miniatyrerna för att se bilderna i större storlek)
 
Jag kollade min mail igår. Min visumansökan har blivit GODKÄND! Inte för att jag trodde att den skulle bli avslagen men det är fruktansvärt skönt att veta att det nu är klart. Dessutom är slutfakturan betald! Nu återstår det bara sex veckor, herregud vad jag börjar bli nervös! Tiden bara flyger förbi...
Publicerat: 2012-08-05



RSS 2.0