Sommar på g?

Idag har vädret verkligen varit super här nere i Sydney! Inte ett enda moln på den blå himlen och värmen är på gränsen till för varm att sitta still i.


Nu sitter jag ännu en gång på ett nytt hostel och är tillbaka till Chinatown. I den här delen av stan känner man sig mer som "hemma". Detta är det billigaste rummet jag har bott på än så länge men ändå det finaste och bästa. Ena väggen är ett enda stort fönster, detta går att öppna och har "fin" utsikt (jämfört med andra hostel där fönstrena är raka motsatsen), stora skåp man kan låsa in sina saker i, sköna madrasser, våningssängar från IKEA och superbilligt internet! Jag skulle kunna stanna här fler nätter men den här gången blir det bara en natt.

 

Imorgon åker jag iväg på surfcamp, nu kör vi!

 

790 on George
Publicerat: 2012-09-30


Miljöbyte

Igår kväll begav jag och några till ut för att hitta hostel över helgen. Vi fixade boende till söndag natt precis i närheten av Wake Up och där nöjde vi oss eftersom vi visste att det andra skulle lösa sig (mamma har fått mig att verkligen kunna tänka så nu, förut nojade jag för allt). Morgonen började med att jag checkade ut från hostelet och gick till Work & Travel kontoret där vi fick hjälp att hitta boende torsdag till lördag.

 

Nu sitter jag här i sängen på det nya hostelet som heter Jolly Swagman. Det är ju inte samma "lyx" som det var på Wake Up precis. Men sen så är det här stället billigare också. Från att ha bott i Chinatown där de flesta butiker hette något på kinesiska (och ja, det kändes inte som att vi var i Australien) till att komma till Kings Cross där varannan butik på gatan är snabbmat eller strippklubb och där majoriteten är alkoholister och prostituerade, är stor omställning. Vi har varit här en kväll och festat så vi visste ju ungefär vad det skulle innebära. Men jag får se det som så att det faktiskt bara är ett par dagar jag ska vara här och sen behöver jag inte komma tillbaka igen!

 

Nu ska jag inte bara komma med tråkiga nyheter. Här nere är det vår, vilket betyder (precis som hemma i Sverige) att vädret inte är som man vill. Sol har det varit, men trots man solat utan solskydd (jag vet att det är dumt) så har man inte fått någon färg. Idag satt jag på Starbucks uteservering i ungefär en kvart och blev röd om armarna! När jag tog en dusch senare såg jag även att jag fått färg i ansiktet, äntligen! :D

 

Bilder får ni någon annan dag! See ya (som alla jämt säger här)!

Publicerat: 2012-09-27


Vardag i Sydney

Hej igen! Igår tog jag första steget till en vardag här nere i Australien. Jag och killarna på rummet lagade mat för första gången i köket på hostelet. Vi har insett att det varken är nyttigt eller billigt att äta lunch och middag ute varje dag. Och nu kommer mamma och pappa bli chockade, igår tvättade jag dessutom kläder i tvättmaskin för första gången i mitt liv! Rent blev det, men jag vet inte om kläderna har krympt något haha!

 

Idag har jag och några till varit och fixat hälsokort eller vad man ska kalla det. Eftersom vi är från Sverige så har vi gratis sjukvård på vissa vårdcentraler om man ansöker om det. Vilket krångel det är med australiska papper verkligen, men till slut blev det rätt! Sedan gick vi ner till Operahuset en gång till och därefter till Royal Botanic Garden. Det var en GIGANTISK park! Väldigt mysig och fin dessutom fanns det fria pappegojor och andra lustiga fåglar.

 

    

 

Nu sitter vi på rummet och kollar hostel för resten av veckan. Det ser ganska mörkt ut just nu. Det är tydligen någon festival i stan och ALLT är fullbokat. Fortsättning följer...

Publicerat: 2012-09-26


Nu är jag här!

Nu var det en vecka sen jag lämnade mitt kära hem, familj och vänner hemma. Det har gått riktigt fort men samtidigt känns det som jag varit här i snart en månad. Det känns fortfarande som en semester men nu har man insett att vardagen snart måste börja.

 

Ja vad har hänt den här veckan då? Flygresan till London var den som kändes längst medan turen från Hong Kong till Sydney kändes att gå fortast. Inga förseningar, inga försvunnet bagage eller så. Men lappen man skulle fylla i på flyget innan Australiens karantän var inte rolig. Jag och en tjej på planet nojade så otroligt mycket under hela resan, frågade massvis av frågor och spekulerade om vad den australiska personalen skulle säga om våra saker. Detta höll på i timmar, när vi äntligen skulle sova så tändes lamporna på flyget och frukosten rullades ut... Men det var inga som helst problem att komma in i landet, personalen tyckte till och med att vi var löjliga som nojat över vissa saker haha!

 

 
Jag har bott på Wake Up! i Sydney dessa dagar och det är klart lugnare på nätterna än vad jag trodde, och puben de har är kanon! Frukosten är dock inget att hurra för. Jetlaggen känner jag inte av så mycket förutom att man tror att klockan är 01 när den egentligen är 21. Men så fort man sätter sig eller vilar i sängen slår tröttheten till och jag har somnat på varje kortare bussresa jag åkt!
 

Första kvällen i Australien var riktigt, riktigt rolig! Vi som flög ner tillsammans firade ankomsten på hostelets pub. Det var biljardtävling (som gick riktigt bra för övrigt), musik och jag lärde känna en hel del sköna människor!

 

 

Sedan har jag självklart gått för att se Operahuset och Sydney Harbor Bridge.

 

 

Vädret har växlat, i solen är de superskönt, men i skuggan.. huh. De sista dagarna har det varit lite finare väder så då har jag och några andra åkt till Bondi ("bondaj") beach. Vågor visste jag att det fanns, men att de skulle vara så kraftfulla när de var hyfsat små visste jag inte! Och surfare finns det en hel del av på den stranden!

 

 

Och hur mycket festande har det varit då? Jo, det har bara varit EN kväll som vi inte har festat på, annars har det varit fest varje kväll! Men det blir troligen mindre festande när man kommit in i vardagen.

 

På måndag ska jag åka iväg på surfcamp i fem dagar, ska bli jätteroligt! Hur ballt kommer det inte bli när man lyckas ställa sig på brädan för första gången?! Vad jag ska göra därefter har jag inte riktigt bestämt mig för, man vill ju göra så mycket på så kort tid.

 

Nu blev det ett långt inlägg här. Jag ska försöka uppdatera oftare, men det är svårt när tillgången till internet inte är så bra som man velat. Men jag har det superbra och roligt här nere på andra sidan av jorden! Hoppas ni också har det bra där hemma! Puss!

Publicerat: 2012-09-25


In i det sista!

Nu är det inte alls långt kvar! En ynka dag kvar och jag har fortfarande inte insett att jag åker snart. Det mesta nödvändiga är fixat och nu återstår packningen. Lite sent ute men jag har i alla fall provpackat för ett par dagar sedan. Under helgen har jag kunnat bocka av en del på listan
 
- Alla fakturor och räkningar är betalade
- Pengar har satts över till ICAkortet
- Hämtat ut mitt körkort
- Lämnat in papper angående fullmakter
- Växlat pengar
- Flightbagen är köpt
- Adapter fixad
- Köpt en ny dator
- Internationellt körkort är färdigt
 
Sen är det packning, kopior och utskrifter av massvis av papper som ska ordnas idag. Nästa gång jag skriver kommer jag troligtvis vara på andra sidan jordklotet! I så fall, ha det så bra i Sverige fram tills vidare! :)
 
 
Publicerat: 2012-09-17


KÖRKORT!!!

Nu har jag köörkoort!! Känns så fruktansvärt skönt att ha det klart innan jag åker iväg. Jag har kört ganska intensivt de sista två månaderna så det har gått ganska snabbt ändå! 
 
Nu är det bara EN vecka kvar. Det dröjer ju cirka en vecka innan jag får mitt riktiga körkort (platskortet) och då hinner jag inte skicka in ansökan om internationellt körkort. Men jag hoppas verkligen att det går att ansöka om det när jag är där nere. Oavsett om det går eller inte så är jag fruktansvärt stolt över mig själv att jag klarade det på så kort tid! :D


Såhär glad blir man och det ska firas med skumpa!

Publicerat: 2012-09-11


Ryggsäck

I fredags införskaffade jag mig äntligen en ryggsäck! Det är inte den vackraste skapelsen men vad gör det så länge den fyller sin funktion? Det är den enda ryggsäcken som jag testat som sitter bra över mina axlar. Ryggsäcken är av märket Bergans of Norway och rymmer 65 liter. Den jag har är i tjejmodell och det innebär främst att bärremmarna är anpassade för kvinnokroppen (typ som smalare axelremmar = sitter bättre vid bysten).

 

Jag skulle rekommendera er som ska köpa köpa ryggsäck att prova ut den ordentligt med lite packning i (10-15 kilo). Det är en otrolig skillnad på ryggsäckar som sitter bra respektive dåligt. Sitter den dåligt kan packningen kännas mycket tyngre än vad den faktiskt är. Vikten ska ligga på höften, INTE på axlarna! Det finns massor att tänka på så be om hjälp i butikerna så hittar man säkert något som passer en perfekt! :)

 

Om ryggsäcken är bra och praktisk återstår att se när jag börjar packa haha!

 

Och ja, ryggsäcken ser bättre ut i verkligheten :)

Publicerat: 2012-09-10


Sidenlakan

Nu är sidenlakan införskaffade! Resesetet som jag köpte består av ett lakan, påslakan, örngott och en tillhörande påse. Varför ska man ha sängkläder i siden då?
 
1. Tar extremt lite plats (setet är lite större än ett A4 och ca 2 cm högt)
2. Väger typ ingenting
3. Svalkar när det är varmt och värmer när det är kallt
 
Till vänster har vi vanligt lakan, påslakan och örngott. Till höger har vi samma sak fast i siden. Vilken skillnad det är i storlek (och vikt)! Nu får man plats för annat i ryggsäcken.
Publicerat: 2012-09-06



RSS 2.0