Bajsvecka

De senaste veckorna har det varit riktigt jobbigt att komma upp på morgnarna. Varje morgon känns som en plåga men väl på jobbet är det lättare. Efter lunch brukar timmarna gå ganska fort då jag står vid salladsbaren, så visst står jag ut ett tag till. Det är egentligen inte så att jag vantrivs på jobbet, det är mer att man alltid blir övervakad av ägarna och cheferna (eftersom det är relativt nyöppnat fortfarande) och att jag ständigt känner mig trött och sliten. Att jag är trött beror antagligen på att jag har jobbat sex dagar i veckan de senaste tre veckorna och att jag börjar klockan 07.30. Jag känner hur det tar på krafterna (och humöret).

 

Veckan har varit extra jobbig då jag inledde den med att komma två timmar sent (fy vad man hatar sig själv då) och chefen var riktigt bitter på mig, och det förstår jag verkligen. Men att han ska skälla på mig för saker jag inte gjort och påstå att allt som går dåligt är mitt fel, då blir jag arg, i alla fall när man håller på så i flera dagar! Idag märkte man dock att han hade lite ånger för hur han varit mot mig under veckan så förhoppningsvis blir det bättre nu. En av ägarna kom idag fram och sa att jag är en utav de bästa anställda de har där, jättekul att höra men jag tror det är lite smörande för att jag ska vilja fortsätta jobba kvar ett tag till haha (de är väldigt desperata efter mer personal). Om jag skulle vilja stanna kvar i Australien och jobba på arbetsvisum nästa år så skulle det inte vara några större problem tydligen, då blir man ganska stolt över sig själv och sin prestation på jobbet! :)

 

 

Idag var jag och killarna och kollade på nytt boende. Huset vi tittade på låg i ett mysigt område, var lagom stort och mysigt. Problemet var dock att det bara fanns en dubbelsäng och två spädbarnssängar... Här i lägenheten mår man inte särskilt bra längre. Grisigare lägenhet får man leta efter (vad hade jag förväntat mig när jag delar lägenhet med sju killar?)! Jag vill knappt tänka på hur det ser ut i köket/vardagsrummet just nu.

 

I lådor och på golvet: Små kackerlacksliknande insekter

På balkongen, vardagsrumsbordet och golvet: Gräs, tobak, tomma plastflaskor, godispapper och chipspåsar

På diskbänken, spisen och ugnen: Disk och gamla matrester

Runt köksbänkarna och papperskorgen: Flugor och någon obehaglig lukt

På golvet: Spilld vätska som gör att tofflorna klibbar fast

 

Jag ska inte nämna några namn men jag kan försäkra er om att vi svenskar inte står för all skit, däremot ska jag ge Ola cred som faktiskt orkar städa när han är ledig från jobbet. Sen måste jag erkänna att det inte är riktigt så illa som det låter, även om det är fruktansvärt äckligt. Det värsta är att om man städar så blir det lika skitigt igen några timmar senare. Jag kan nog stå ut ett par veckor till, jag har kommit på att det är lite sent och onödigt för mig att leta nytt boende om jag ändå snart ska åka från Sydney.

 

Ytterligare en sak som har gjort det ännu lite drygare för mig i veckan är allt strul med betalningen av gymmet. Jag ska betala $35 varannan vecka men av någon anledning har det dragits $40 varje vecka! Personalen på gymmet vet inte vad som blivit fel och har bett mig maila någon ansvarig. Jag betalade därefter med mitt australienska kort för att pengar inte skulle dras från mitt svenska konto. Vad tror ni hände? Jo, det drogs ju pengar från mitt svenska i alla fall! SUCK, men det kommer nog lösa sig till slut.

 

Nej nu ska jag inte deppa ihop och tjura, snart börjar nedräkningen till semestern och upptäckandet av landet Down Under! Då får ni förhoppningsvis lite gladare inlägg också! :) 

Publicerat: 2012-11-29


Jultomtens hemland, eller?

Nu är det bara en månad kvar till julafton. Vart tar tiden vägen egentligen?! Jag har inte riktigt förstått ännu att den här julen kommer bli något helt annat än vad jag är van vid. Ingen kyla, mörker, svensk julmat (lite ska jag försöka fixa ändå) och utan släkten, vad är det för jul? Men på något konstigt vis känner jag ändå av någon slags julkänsla. Kanske beror det på australienarnas besatthet av att pynta med jultomtar överallt? 
 
 
Det går inte riktigt ihop för mig. På tv görs det reklam för solglasögon inför sommaren men sen när man kliver utanför dörren ser man varmklädda jultomtar överallt. Jag är mycket säker på att jultomten inte kommer ifrån Australien i alla fall haha.
 
Hur årets julafton kommer firas vet jag inte ännu. Jag vet i alla fall att jag och tjejerna på jobbet ska baka lussebullar och pepparkakor (kanske lite knäck och ischoklad också hihi) hemma hos Natali någon helg. En vända förbi IKEA är ett måste så man får tag på lite svensk julmat. Sedan vill jag köpa något litet i julklapp till killarna men jag har ingen aning om vad. Några förslag? :)
 
 
 
Publicerat: 2012-11-24


You've got snailmail

Igår fick jag ett mail där det stod att jag fått post till Work & Travel kontoret (åh, jag som älskar att få post!). Jag visste inte vad det kunde vara då jag inte beställt eller väntade på något, därför antog jag att det var något tråkigt papper från jobbet eller något liknande. Sedan läste jag mailet lite mer noga och det stod att det var ett paket på mer än 250 gram. Det första som kom upp i huvudet på vad det kunde vara var godis. Men varför skulle det vara det? Jag har ju inte bett min familj att skicka ner något och jul är det ju inte ännu.
 
Självklart kunde jag inte sluta tänka på det där paketet när jag var på jobbet idag. Jag var så nyfiken! Hoppades på svenskt godis men försökte att intala mig själv att det inte var det, man vill ju inte bli besviken om det inte skulle vara det. Efter jobbet åkte jag till kontoret och hämtade ut paketet. Det första jag lägger märke till när jag får paketet i handen är mammas handstil. Hemlängtan gjorde sig påmind igen. Redan då visste jag att jag skulle bli glad men blev lite fundersam när det stod "Adlibris.com" på paketet och var lika stort som en bok. På vägen hem kunde jag inte hålla mig från att kicka i hörnen och jag kunde inte sluta le.
 
 
Gissa vad det var i paketet? Jag öppnade paketet direkt när jag kom hem och glädjen över att få ett handskrivet brev och svenskt godis (Marabou och Ahlgrens bilar!) gjorde att jag faktiskt fällde en tår. Vilken lycka! De som känner mig vet att jag är ett riktigt godismonster, och tro det eller ej men jag slukade inte i mig allt på en gång! Åh vad jag njöt!
 
Tack snälla underbara mamma! Det här räddade min fredag (jag är lite sur för att jag ska upp och jobba imorgon bitti) och godiset var underbart gott! Älskar och saknar dig massor! <3
 
Publicerat: 2012-11-23


2 månader

Idag är det två månader sedan man landade här i Australien. Två månader låter inte alls mycket, känns som jag varit borta längre än så. Sen jag kom tillbaka till Sydney har tiden bara rusat iväg men samtidigt inte. Förstår inte att jag har varit på jobbet i hela fyra veckor nu.
 
I söndags tog jag, Oskar och Anton färjan till Manly. Färjan gick på $14, vilket jag tycker är ganska dyrt, men det var så värt det! Vi gick först till den stora "riktiga" Manly-stranden, där blåste det och var alldeles för kallt så vi vände om och la oss på den lilla stranden vid hamnen istället. Där det var helt vindstilla, lagom varmt och mindre folk. Vattnet var helt underbart också, jag låg och plaskade runt och ville knappt gå upp.
 
Den här brännan fick de (själv fick jag ingen alls) på vägen till stranden...
 
Jag kände mig tvungen att lägga upp en typisk "semester-facebookbild" haha
 
Dagen gav försmak på hur "semestern" kommer bli och jag kan inte sluta längta. Jag har till och med funderat på att åka från Sydney tidigare trots att hyreskontraktet inte har gått ut. Det är mycket velande fram och tillbaka om vad och hur jag vill göra tiden framöver. Om det är någon som har varit i Australien (eller på Nya Zeeland) kan ni väl dela med er av era tips och berätta om sådant man måste göra här på andra sidan jordklotet? :)
 
Igår fick jag mina provsvar från läkaren. De hade inte hittat något fel på mina njurar och mer än så sa de inte. Jag frågade vad jag skulle göra med ryggen (eftersom jag faktiskt inte fått reda på vad som är fel) då jag fortfarande har ont till och från, då svarade läkaren bara att jag skulle komma in nästa gång det gjorde mycket ont och mina starka tabletter var slut. Jag tänker inte vänta tills jag får jätteont igen så jag testar göra styrkeövningar som jag fick av min sjukgymnast sist jag hade ont, och hoppas ryggen blir bättre!
 
Ha det gott! :)
Publicerat: 2012-11-20


Första läkarbesöket i Australien (extended version)

I söndags kände jag av lite smärta i nedre ryggen när jag kom hem efter en heldag i Pyrmont. Efter cirka en timme fick jag fruktansvärt ont. Jag fick svårt att andas, benen ville inte riktigt fungera, höll på att kräkas och tårarna sprutade. Det var nära att killarna ringde efter en ambulans men smärtan släppte allt mer när jag strechade. Jag vet inte vad jag hade gjort utan dessa underbara människor jag delar rum med...
 
Under veckan har smärtan i ryggen gått upp och ned. I början av veckan fick jag så ont i ryggen på jobbet att jag behövde ta flera pauser då jag gick in i omklädningsrummet och la mig ner på golvet, grät och kräktes. Det som har varit konstigt är att det kan släppa ganska fort och man känner inte mycket alls i ryggen. På kvällarna har jag känt av en del spänningar i ryggen och smörjt in med Voltaren-gel som lindrat smärtan en del.
 
Igår natt var det omöjlligt att ligga på ena sidan i sängen, ryggen skrek av smärta så jag fick ligga åt andra hållet (men även det gjorde ganska ont, vi har i och för sig inte det bästa madrasserna heller). Imorse när jag kliver upp känner jag av i ryggen igen, strax innan jag ska till jobbet brister jag i gråt igen då jag varken kan sitta eller stå ordentligt. Jag är så rädd att det ska bli som för tre år sedan då jag hade samma typ av smärta i ryggen. Ingen läkare eller sjukgymnast visste vad som var fel men efter ett par månader med speciella övningar försvann smärtan (stelheten fanns dock kvar i ett år ungefär).
 
Jag klarade av att ta mig till jobbet idag ändå. När jag ska sätta på mig arbetsbyxorna måste jag kämpa för att inte skrika och gråta. Inser snabbt att jag inte kommer kunna jobba hela dagen och ber om att få sluta tidigare. Jag fick sitta ner och slå in bestick i servetter, skönt tänkte jag, men inte då. Efter 10-15 minuter ger jag upp eftersom jag var så illamående och ryggen gjorde fruktansvärt ont. Jag blev hemskickad efter 55 minuter på jobbet...
 
Jag ringde mitt försäkringsbolag (Gouda) för att se om de täckte kostaderna för ett läkarbesök. För att de skulle ersätta mig behövde de nummer och namn till vårdcentraler som jag var på för tre år sedan för att försäkra sig om att jag inte har haft några ryggproblem, vilket jag har haft så därför täcker det antagligen inte, vilken skit! Jag åkte till Work & Travel kontoret och frågade om hur Medicare-kortet jag fått fungerar. Kortet gör att jag kan besöka vissa särskilda vårdcentraler utan att de tar betalt av mig. Jag frågade om det fanns någon sådan vårdcentral i närheten och blev rekommenderad att gå till Square Medical Centre

Vårdcentralen var liten men mysig (inte alls lika tråkiga och kliniska som vänterummen hemma) och receptionisten var supergullig. Efter 20 minuters väntan fick jag komma in till läkaren som var lite svår att förstå på grund av hans indiska accent och mumlande. Han ställde vanliga läkarfrågor och började sedan känna på min rygg och mage i olika vinklar. Jag var nästan helt hundra på att smärtan i ryggen beror på någon överansträningning eller inflammation i muskeln. Läkaren säger att det mycket möjligt är njuren som krånglar. Njuren?! Det var det sista jag trodde att det skulle vara. Jag fick starka värktabletter utskrivna och ska tillbaka imorgon för att få reda på mina provsvar. Fy vad nervös jag är, vill inte vara sjuk!
 
Publicerat: 2012-11-16


Första läkarbesöket i Australien (short version)

Efter knappt en timme på jobbet blev jag hemskickad eftersom jag knappt kunde göra de enklaste arbetsuppgifterna på grund av smärta i ryggen. Jag har haft ont i ryggen sedan i söndags och emellanåt får jag så ont att jag gråter av smärta och är nära på att kräkas. Idag fick det vara nog så jag bestämde mig för att gå till doktorn.
 
I Australien kan det bli väldigt dyrt att gå till läkaren så jag kollade med mitt försäkringbolag om den täckte eventuellt läkarbesök. Kvinnan på Gouda försäkring var från Danmark och vi fick prata på engelska då hon inte förstod min svenska, vilket gör det lite svårare att förklara hela situationen. Jag förstod det som att försäkringen inte täcker om jag har haft ryggproblem förut, vilket jag haft för tre år sedan, och de måste ringa runt till de vårdcentraler jag varit på när jag hade problem med ryggen senast. Jag gick till en vårdcentral där mitt medicare-kort fungerar och fick besöket gratis. Rekommenderar verkligen att skaffa ett sådant kort om man ska ner hit, utan kortet hade jag fått betala $55 (~400kr).
 
Tidigare under veckan har jag trott att det har varit någon muskel i ländryggen som det varit strul med, men efter att läkaren undersökt mig trodde han att det kunde vara njurarna det var fel på. Njurarna av allt?! Jag ska tillbaka dit imorgon för att få mina provresultat. Vi får se hur det här slutar.
Publicerat: 2012-11-16


Hemlängtan

Innan jag åkte ner hit till Australien trodde jag att jag skulle gråta de första nätterna på grund av hemlängtan och allt det nya. Jag blev ganska förvånad att det dröjde hela 6 veckor innan jag fick den första ordentliga hemlängtan. Det har varit nära till tårar när man pratat med familjen eller mina närmsta vänner, men ännu har jag inte legat sömnlös eller gråtit på nätterna. Förra veckan var det som värst, då saknade jag allt jag har där hemma, familjen, vännerna, katten, mitt rum, jobbet och svensk mat, livet hemma i Sverige helt enkelt.
 
Att jag saknar Sverige väldigt mycket (jag bryr mig inte att det är kallt nu) kommer inte få mig att sätta mig på nästa flyget hem. Jag har det bra här också och tänker inte åka hem på ett tag, har så mycket kvar att se och göra! Längtar såå till "semestern" när jag har jobbat ihop tillräckligt med pengar!
 
Publicerat: 2012-11-14


Flatshare

Igår var de svenska tjejerna från jobbet över hos oss i lägenheten för att förfesta inför en utekväll. Vi satt på balkongen med britterna och spelade ett nytt drickspel och drack lite goon. Jag hade jättetrevligt med tjejerna och jag tycker verkligen de är jättehärliga att vara med!
 
Förfesten blev själva festen eftersom vi stannade kvar och inte tänkte vi på att vi har en kl 22-regel här i lägenheten. Britterna drack mycket, som vanligt, och det slutade med att de åkte kana på golvet (goon och golvpolish är halt) och att polisen knackade på vid halv två någon gång. Vi har fått en varning nu och jag kommer nog inte ha mer förfester här haha.
 
 
Internetet här i lägenheten har blivit fruktansvärt långsamt och det är till och med svårt att komma in på facebook (ibland omöjligt). Det är därför mina inlägg läggs upp några dagar senare. Jag hoppas uppkopplingen blir bättre snarast för det här är riktigt seeegt!
 
Publicerat: 2012-11-11


En RIKTIG vardag!

Nu är jag inne på tredje arbetsveckan redan! Det känns bra nu när man vet vad man ska göra utan att behöva bli tillsagd och det mesta flyter på. Mina arbetskollegor och chefer skämtar allt mer och det känns som vi blivit en liten familj. Nu får jag schema för hela veckan också och det är verkligen superskönt! När jag kommer hem på kvällarna är jag dock helt slut, antingen för att jag har gått upp kl 05 på morgonen eller för att jag kommer hem vid 21.30 på kvällen (det beror på om jag håller i öppning eller stängning). Jag är så trött att jag knappt orkar sitta vid datorn eller laga middag, och det slutar alltid med att jag somnar till någon film för att sedan gå upp och borta tänderna efter midnatt.

 

Det har blivit ytterligare ett tillskott i lägenheten. Britterna har tagit med sig en vän som fått en madrass på vardagsrumsgolvet. Betalning av hyran var det idag också, det är ju något som inte stämmer när hyran blir lite dyrare för varje gång. Något lurt är det och det kände jag redan från början. Vi får se vad som händer, här tar jag en dag i taget (vilket jag aldrig har gjort i Sverige)!

Publicerat: 2012-11-07


Solkysst

Det blev en endagshelg denna vecka också. Idag har jag bara segat och njutit av ledigheten. Jag har suttit en stund på bryggan här i Darling Harbour och njutit av solen. Jag råkade slumra till i en kvart och det hade blivit lagom fina solränder efter shortsen och linnet. På kvällen syntes det även i ansiktet, jag är fint tomatröd nu. Det märks att solen tar mer nu när det börjar bli sommar här.

 

Jag kände tidigare under dagen ett sug efter det goda kaffet jag drack igår, men jag åt lunch på KFC (det är "cheatday" idag) med Anton och Oskar för pengarna jag hade på mig istället. Lite vettigare kanske? Nu ska jag göra mig klar för säng och sätta på någon film eller serie. Imorgon bär det av till jobbet igen.

 

God natt!

 

Publicerat: 2012-11-04


Jobbrutin

Denna vecka blev det jobb på lördagen också, men ganska mycket har förändrats sen förra veckan. Arbetet går mer på rutin och jag arbetar allt mer självständigt. Idag var det tre ytterligare (har varit ett antal under veckan) som var där och provjobbade. Efter knappt en timme blir de hemskickade eftersom de var knäppa på riktigt. Chefen sa att han ville hänga sig själv efter en kvart med dem haha!

 

Chefen som gjorde alla scheman har blivit sparkad och en annan chef har tagit på sig hennes uppgift. Tack gode gud säger jag bara! Han förstår att man är en människa och inte en robot. Han frågade mig en kväll när jag höll i stängningen vilken tid jag började dagen efter. Jag svarade att jag skulle hålla i öppningen kl 07 dagen efter. Det tyckte han inte om så därför han gav mig två timmars sovmorgon. Idag när jag inte kände mig riktigt bra fick jag sitta ner och göra vissa arbetsuppgifter. Det hade jag aldrig fått göra om den andra chefen jobbat kvar. Jag får till och med ha gympaskor på mig trots att de inte är svarta (standardfärg inom hospitality-yrken), ”Klart du måste ha sköna skor när du står upp i åtta timmar”. Han frågade mig tidigare under veckan hur mycket jag ville jobba nästa vecka och jag fick precis som jag ville. Tack Ramy! Nu känns det äntligen som att det har blivit mer struktur på alltihop.

 

Alex, en kollega på jobbet som oftast står i cafésektionen, stängde med mig ikväll. Han frågade om jag skulle vilja lära mig hur kaffemaskinen fungerar någon dag. Klart jag vill det eftersom jag skulle vilja jobba på ett café någon gång, och det är en ganska bra merit att kunna göra olika typer av kaffe. Jag berättade för honom att jag inte gillar kaffe och då slog han vad om att jag skulle gilla hans kaffe. Vet ni vad? Det var supergott! Oj så chokad jag blev. Jag kanske ska ge kaffe en chans till så man slipper känna sig som ett litet barn som hellre dricker läsk när man fikar haha!

 

Trevlig helg på er!

Publicerat: 2012-11-03



RSS 2.0